Prima pagină » Bomboane sănătoase cu căpșuni
Bomboane sănătoase cu căpșuni

Bomboane sănătoase cu căpșuni

Bomboane sănătoase cu căpșuni

Aceste bomboane sănătoase cu ovăz reprezintă snack-ul perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Fără zahăr, îndulcite natural cu sirop de agave și cu o aromă intensă de căpșuni, sunt potrivite pentru un desert sau o gustare rapidă, pentru că se fac foarte ușor. De asemenea, combinația dintre căpșuni și aroma subtilă și cremoasă de nucă de cocos este delicioasă, așa că o să aveți senzația că vă bucurați de niște bomboane în adevăratul sens al cuvântului. Iar dacă vă place acest tip de gustare sănătoasă, vă invit să încercați și această rețetă de bomboane cu lămâie.

Ingredientele de care avem nevoie

 • căpșuni
 • fulgi de ovăz: nu contează dacă sunt fini sau nu, pentru că vor fi măcinați oricum. De asemenea, se pot înlocui cu fulgi de secară sau alte cereale.
 • făină de cocos: se poate înlocui cu mai mulți fulgi de ovăz măcinați.
 • cremă de cocos: adică partea solidă dintr-o conservă de lapte de cocos. Puteți colecta această cremă foarte simplu dacă puneți conserva la frigider peste noapte, întoarsă invers.
 • sirop de agave: sau orice alt îndulcitor lichid. Puteți ajusta ușor cantitatea, dar nu foarte mult, pentru a nu afecta textura bomboanelor.

Cum preparăm și păstrăm aceste bomboane sănătoase?

Pentru această rețetă avem nevoie de un blender cu care să procesăm ingredientele lichide, pentru a nu obține bucățele de căpșuni. Acest piure de căpșuni îl amestecăm cu ovăzul și făina de cocos. Puteți folosi o lingură sau puteți amesteca totul într-un robot de bucătărie. Eu am ales că amestec compoziția cu lingura, pentru că am dorit să las câteva bucățele de ovăz întregi, pentru o textură mai plăcută.

Din această compoziție destul de moale vom forma biluțe. Ne putem ajuta de mâinile umede pentru a le forma le ușor. Opțional, puteți tăvăli bomboanele prin nucă de cocos. Eu am folosit nucă de cocos și pentru câteva am folosit acest mix de cristale din fructe uscate.

Bomboanele se păstrează cel mai bine la frigider, acoperite, pentru aproximativ 3-4 zile.

Bombonele cu căpșuni de post
Bomboane sănătoase cu căpșuni

Bomboane sănătoase cu căpșuni

Estera Farcaș
Bomboanele acestea sănătoase cu ovăz reprezintă snack-ul perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Fără zahăr, îndulcite natural cu sirop de agave și cu o aromă intensă de căpșuni, sunt potrivite pentru un desert sau o gustare rapidă, pentru că se fac foarte ușor.
No ratings yet
Timp de preparare 15 minutes
Timp total necesar 15 minutes
Fel Desert, Gustări
Bucătărie Internațională
Porții 20 bomboane
Calorii 75 kcal

Ingrediente
  

 • 200 g căpșuni
 • 200 g fulgi de ovăz măcinați
 • 3 lg făină de cocos
 • 150 g cremă de cocos
 • 2 lg sirop de agave

Instrucțiuni
 

 • Adăugăm în blender sau în robotul de bucătărie căpșunile, crema de cocos și îndulcitorul. Procesăm până obținem un lichid uniform, fără bucățele de căpșuni.
 • Într-un bol amestecăm lichidul format cu făina de cocos și fulgii de ovăz. Eu nu am măcinat toată cantitatea de fulgi de ovăz, pentru că am dorit să las câțiva întregi care să dea textură bomboanelor. Puteți însă să îi măcinați pe toți, în funcție de preferințe.
 • Din pasta obținută, formăm biluțe de dimensiune potrivită, cu ajutorul mâinilor ușor umede. Este normal ca această compoziție să fie puțin mai moale, pentru că se va întări la frigider. Dacă totuși considerați că este prea moale pentru a putea fi rulată în biluțe, mai puteți adăuga puțină făină de cocos. Dăm biluțele prin nucă de cocos sau cristale de fructe.
 • Lăsăm biluțele la frigider înainte de a le servi. Acestea se pot păstra la rece pentru maxim o săptămână.

Informații Nutriționale

Calories: 75kcal

Note

*în loc de sirop de agave se poate folosi orice alt îndulcitor lichid.
*făina de cocos se poate omite și în schimb se poate adăuga mai mult ovăz.
Cuvinte cheie bomboane, bomboane cu căpșuni, căpsuni, de post, fără gluten, fără zahăr, rețetă vegană
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas
Gustare sănătoasă cu căpșuni

Sper din suflet să încercați această gustare și să fie pe placul vostru.

Cu drag,

signature

2 Comentarii

 1. Pingback: Bomboane cu lămâie, sănătoase, fără zahăr - estera horoba

 2. Pingback: Bomboane cu ovăz și ciocolată - Chokladbollar | estera farcaș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating
*