Prima pagină » Limonadă cu Lapte Condensat – Limonadă Braziliană
Limonadă braziliană cu lapte condensat și limes

Limonadă cu Lapte Condensat – Limonadă Braziliană

Limonadă cu lapte condensat și limete în stil brazilian

Limonada braziliană este o limonadă răcoritoare, ușor amăruie, dar echilibrată. Este diferită de limonada clasică, pentru că se prepară cu limete și are lapte condensat, care îi conferă o textură cremoasă. Așadar, dacă te-ai plictisit de limonada tradițională, îți recomand să încerci această limonadă cu lapte condensat. Sau poate vrei să încerci această socată fără drojdie, cât încă se mai găsesc flori de soc.

Ingredientele de Care Avem Nevoie:

 • limete: sau limes, însă te rog să nu le înlocuiești cu lămâie. De asemenea, alege limete Bio, pentru că în această rețetă vom folosi coaja. Coaja limetelor care nu sunt Bio este plină de pesticide și nu se recomandă să fie consumată.
 • lapte condensat: neapărat genul de lapte condensat de la conservă, care se găsește în toate supermarket-urile. Cel pentru cafea nu va oferi cremozitate și dulceață băuturii. Dacă însă dorești o limonadă vegană sau cu o aromă mai inedită, poți folosi lapte de cocos din conservă.
 • gheață: atât pentru blenduit, cât și pentru servire. Gheața blenduită face limonada mai groasă și îți recomand să nu o omiți, dacă ai un blender destul de bun.
 • apă

Cum să Eviți o Limonadă Amară?

În primul rând, îți recomand să nu folosești limetele întregi, chiar dacă varianta tradițională a rețetei este așa. Partea albă a limetelor este foarte amară, așa că eu am îndepărtat-o. Poți face acest lucru răzuind partea verde a cojii, de care avem nevoie, și apoi îndepărtând partea albă. Pe aceasta o vom arunca, și vom folosi doar coaja și pulpa limetelor.

De asemenea, este bine să nu procesezi prea mult limonada în blender. Te va ajuta tăierea limetelor în bucăți mai mici. Ca regulă generală, nu trebuie să procesezi mai mult de 30 secunde, pentru că limetele vor da un gust amar băuturii, dacă sunt blenduite prea mult.

Nu în ultimul rând, poți mereu adăuga extra zahăr. Eu am considerat suficient laptele condensat, pentru că nu îmi place limonada prea dulce. Totuși, poți adăuga zahăr sau lapte condensat după preferințe.

Păstrare și Pregătire în Avans

Această limonadă cu lapte condensat este mai delicioasă proaspătă, imediat după preparare. Dacă doriți totuși să o pregătiți în avans, o puteți păstra la frigider pentru 24 ore, într-o sticlă acoperită. Veți observa că după ce stă lichidul se va separa puțin. Tot ce trebuie să faceți înainte de servire e să agitați bine sticla, pentru a reomogeniza limonada.

Limonadă braziliană cu lapte condensat și limes
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Limonadă cu lapte condensat și limete în stil brazilian

Limonadă cu Lapte Condensat – Limonadă Braziliană

Estera Farcaș
Limonada cu lapte consensat sau limonada braziliană este cremoasă și aromată. Merită să o încerci dacă te plictisești de limonada clasică vara aceasta!
No ratings yet
Timp de preparare 15 minutes
Timp total necesar 15 minutes
Fel Băuturi
Bucătărie Braziliană
Porții 4 porții
Calorii 102 kcal

Echipament

 • 1 blender

Ingrediente
  

 • 4 limete (limes)
 • 100 ml lapte condensat din conservă
 • pumn gheață (5-6 cuburi)
 • 750 ml apă

Instrucțiuni
 

 • Începem prin a răzui sau a tăia coaja limetelor, însă doar partea verde. O vom adăuga în blender.
 • Tăiem apoi și partea albă, până ajungem la feliile limetei. Vom arunca partea albă, pentru că aceasta este foarte amară.
 • Punem în blender și limetele decojite și apa. Eu am pus doar jumătate din apă, dar dacă blenderul vostru este mai mare, o puteți pune pe toată. Procesăm pentru 30 secunde.
 • Trecem lichidul obținut printr-o sită, pentru a elimina pulpa limetelor.
 • Lichidul rămas îl punem din nou în blender, împreună cu laptele de cocos și gheața. Mai procesăm câteva secunde, și gata.
 • Punem limonada într-o carafă și mai completăm cu apă, în cazul în care nu ați utilizat toată apa la pasul anterior. Amestecăm și servim cu gheață și felii de limete.

Informații Nutriționale

Serving: 1 PorțieCalories: 102kcalCarbohydrates: 9gProtein: 2gFat: 2gSaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 1mgPotassium: 66mgFiber: 2gSugar: 2g

Note

Din aceste cantități veți obține 4-5 porții. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 4 porții.
Cuvinte cheie limonada braziliana, limonada cremoasa, limonada cu lapte condensat, limonada cu limete, limonada reteta, reteta limonada
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Sper să încercați această limonadă braziliană mai deosebită, pentru că este delicioasă și merită din plin.

Cu drag,

Estera Farcaș signature

2 Comentarii

 1. Pingback: Bubble Tea - Ceai cu Perle de Tapioca | estera farcaș

 2. Pingback: Horchata, Băutură cu Orez și Scorțișoară | estera farcaș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating
*