Prima pagină » Horchata, Băutură cu Orez și Scorțișoară
Horchata Băutură cu Orez și Scorțișoară

Horchata, Băutură cu Orez și Scorțișoară

Horchata Băutură cu Orez și Scorțișoară

Am descoperit de ceva timp Horchata, această băutură cu specific mexican, și mi-a plăcut tare mult. Este practic un lapte de ovăz aromatizat cu scorțișoară și îndulcit cu lapte condensat. Are o textură super cremoasă și este delicios, perfect pentru zilele călduroase de vară. Neapărat să încercați această rețetă super simplă! Iar dacă doriți și alte idei de rețete de băuturi delicioase, vă recomand această limonadă braziliană cu lapte condensat.

Ce Este Horchata?

Horchata este o băutură tradițională mexicană delicioasă, perfectă pentru a te răcori în zilele fierbinți. Rețeta sa își are originile în Spania medievală, și se prepară cu Tiger Nuts, dar a evoluat într-un mod unic odată ce a ajuns în Mexicul colonial.

Baza acestei băuturi minunate constă în semințe de chia, orez sau migdale, care sunt lăsate să se macereze în apă pentru a elibera aromele lor speciale. Cel mai des se utilizează orez, pentru că este accesibil și are o aromă neutră. Apoi, se adaugă lapte condensat sau evaporat pentru un strop de dulceață, și condimente precum scorțișoară și vanilie, care îi dau o notă exotică și irezistibilă.

Există nenumărate variații ale acestei băuturi, care se pot încerca foarte ușor. Printre cele mai populare se numără horchata cu căpșuni, pepene, fructe de pădure sau nucă de cocos.

Ingredientele de Care Avem Nevoie:

 • orez
 • scorțișoară: un baton de scorțișoară. Dacă nu aveți, puteți folosi și pudră, dar aroma nu va fi chiar atât de intensă.
 • lapte condensat: nu din acela pentru cafea, ci din conservă. Se găsește în majoritatea magazinelor mai mari. Se poate înlocui cu lapte condensat vegan sau cu lapte de cocos din conservă.
 • lapte: eu am pus lapte de ovăz, dar puteți folosi orice fel de lapte vă place. Iar dacă doriți o horchata cu aromă de nucă de cocos, puteți folosi lapte de cocos.

Păstrare și Pregătire în Avans

Această băutură mexicană se poate pregăti în avans, pentru a o avea la îndemână. Rezistă la frigider pentru maxim o săptămână, însă veți observa că băutura se va separa. Tot ce trebuie să faceți e să o amestecați puțin înainte de servire și își va reveni. Dacă vreți să o păstrați și mai mult, puteți congela Horchata în forme de gheață și astfel va rezista pentru 3 luni.

Băutură Mexicană cu Orez Agua de Horchata
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Horchata Băutură cu Orez și Scorțișoară

Horchata, Băutură cu Orez și Scorțișoară

Estera Farcaș
Horchata este o băutură mexicană delicioasă, perfectă pentru vară. Citește rețeta ca să afli cât de simplu se prepară!
No ratings yet
Timp de preparare 15 minutes
Timp de așteptare 8 hours
Timp total necesar 8 hours 15 minutes
Fel Băuturi
Bucătărie Mexicană
Porții 4 porții
Calorii 275 kcal

Echipament

 • blender

Ingrediente
  

 • 200 g orez
 • 750 ml apă rece
 • 1 baton scorțișoară
 • 100 ml lapte condensat
 • 150 ml lapte sau lapte vegetal

Instrucțiuni
 

 • Punem orezul într-un bol sau recipient încăpător. Îl acoperim cu apă și adăugăm și batonul de scorțișoară, apoi punem la rece peste noapte, sau pentru minim 8 ore.
 • A doua zi, puntem apa, orezul și scorțișoara în blender și procesăm pentru aproximativ un minut, până orezul și scorțișoara se mărunțesc bine.
 • Strecurăm lichidul obținut, ideal de 2 ori, printr-o sită fină, pentru a nu avea bucățele de orez sau scorțișoară în băutură. Eu am folosit un filtru pentru cafea, dar puteți folosi și o bucată de in sau un material fin, cu găuri mici.
 • Adăugăm lichidul într-o carafă, iar deasupra punem laptele și laptele condensat. Amestecăm din nou și servim cu gheață și extra scorțișoară deasupra.

Informații Nutriționale

Serving: 1 PorțieCalories: 275kcalCarbohydrates: 43gProtein: 7gFat: 3gSaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 0mgPotassium: 1mgFiber: 1gSugar: 3g

Video

Note

Din aceste cantități veți obține 4-5 porții. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 4 porții.
Cuvinte cheie bautura cu orez, Horchata, horchata cu orez, horchata mexicana, horchata reteta
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Îți propun să încerci această băutură delicioasă numită Horchata, dacă nu ai făcut-o deja.

Cu drag,

Estera Farcaș signature

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating
*