Prima pagină » Cea mai Cremoasă Înghețată de Casă, Fără Aparat
înghețată de casă cremoasă fără mașină de înghețată

Cea mai Cremoasă Înghețată de Casă, Fără Aparat

Înghețată de casă, fără aparat, cu doar 3 ingrediente cu căpșuni și oreo

Înghețata este un deliciu iubit de toată lumea pe timpul verii. Ce ai spune însă dacă ți-aș zice că poți face înghețată la tine acasă, fără să ai nevoie de o mașină înghețată? Ei bine, este posibil, și chiar foarte ușor. Îți promit că partea cea mai grea e să aștepți până se congelează. 🙂 Această rețetă de înghețată de casă, fără aparat de înghețată, necesită doar 3 ingrediente. Atât, și vei obține o înghețată cremoasă, fără ace de gheață! Iar dacă această rețetă îți place, te invit să încerci și rețeta mea de mochi cu înghețată.

Secretul Pentru o Înghețată Cremoasă Fără Aparat

Secretul pentru o înghețată de casă cremoasă nu este mașina de înghețată, așa cum ai putea crede. Mai degrabă, este zahărul invertit. Să-ți explic: dacă vom pune la congelator înghețată făcută cu zahăr normal, granulat, aceasta va forma ace de gheață și nu va fi cremoasă. Însă, laptele condensat conține zahăr deja topit și invertit, care nu formează acele cristale de gheață.

De asemenea, frișca bătută adaugă aer în compoziție și dă o textură cremoasă înghețatei. În momentul în care aceasta se congelează își păstrează textura și nu devine prea tare. Așadar, singurele ingrediente de care ai neapărat nevoie pentru o înghețată de casă cremoasă sunt frișca și laptele congelat. Orice altceva este opțional, în funcție de gusturile tale.

Idei de Arome de Înghețată de Casă:

Eu am ales de această dată să fac înghețată cu Oreo și cu căpșuni. Pentru cea cu Oreo, pur și simplu am rupt bucățele mai mari și mai mici de Oreo pe care le-am amestecat în compoziție. Iar pentru cea cu căpșuni, am făcut o reducție de căpșuni pe care am amestecat-o ușor în compoziție, pentru a forma acel efect marmorat.

Totuși, poți să faci înghețată cu orice aromă își trece prin minte. Mai jos, câteva dintre sugestiile mele favorite:

 • ciocolată; clasică, și foarte ușor de preparat, cu pudră de cacao sau ciocolată topită. Albă, neagră, cu lapte, după preferință.
 • caramel, eventual caramel sărat, sau caramel și ciocolată. Yum!
 • cafea, foarte simplu, cu extract de cafea sau cafea instant.
 • cocos, cu lapte de cocos în loc de frișcă și cu extra fulgi de cocos.
 • choc chip cookie, la fel ca la Oreo, cu cookies rupți în bucățele.
 • amarena, cu cireșe amarena sau vișine din borcan. Eventual și cu ciocolată, din nou YUM!

Sper că te-am convins cât de multe combinații poți face! Și neapărat să încerci rețeta, pentru că îți va face vara mai dulce și mai răcoroasă. 🙂

Păstrare și Pregătire în Avans

Această înghețată de casă se păstrează, evident, la congelator. Vă recomand să o păstrați într-un recipient închis ermetic, precum o caserolă. Un recipient mai mare este mai eficient decât unul mai adânc, pentru că vă asigură o textură uniformă a înghețatei. De asemenea, pentru a evita fluctuațiile de temperatură, vă recomand să păstrați înghețata în partea din spate a congelatorului, nu lângă ușă. Astfel, va rezista pentru 3 luni și își va menține textura cremoasă și aerată.

înghețată cremoasă de casă cu oreo și căpșuni
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Înghețată de casă, fără aparat, cu doar 3 ingrediente cu căpșuni și oreo

Cea mai Cremoasă Înghetață de Casă, Fără Aparat

Estera Farcaș
Nu ai nevoie de o mașină de înghețată pentru a prepara o înghețată cremoasă la tine acasă. Unde mai pui că ai nevoie de doar 3 ingrediente? Află cum o poți face și tu!
5 from 1 vote
Timp de preparare 15 minutes
Timp de așteptare 3 hours
Timp total necesar 3 hours 15 minutes
Fel Desert
Bucătărie Internațională
Porții 12 porții
Calorii 197 kcal

Echipament

 • 1 mixer sau tel

Ingrediente
  

 • 400 ml smântână pentru frișcă
 • 300 ml lapte condensat
 • semințele de la o păstaie de vanilie (sau 1 lgț extract de vanilie)

Instrucțiuni
 

 • Batem frișca pentru câteva minute, până devine stabilă. Folosim un bol rece pentru a ne asigura că frișca se bate corespunzător.
 • Adăugăm vanilia și laptele condensat. Mai amestecăm puțin, până se omogenizează cu frișca, însă nu prea mult, pentru a nu pierde aerul încorporat în frișcă.
 • Dacă doriți îngheată de vanilie, nu mai trebuie să adăugați nimic altceva. Eu însă am împărțit compoziția și am adăugat oreo într-o jumătate și dulceață de căpșuni în cea de-a doua. Puteți să adăugați orice altceva.
 • Punem compoziția de înghețată în recipiente și o dăm la congelator pentru minim 3 ore. Apoi, o putem servi cu poftă.

Informații Nutriționale

Serving: 1 PorțieCalories: 197kcalCarbohydrates: 3gProtein: 8gFat: 14gSaturated Fat: 11gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 0mgPotassium: 0mgFiber: 0gSugar: 2g

Note

Din aceste cantități veți obține 10-12 porții. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 12 porții de înghețată simplă de vanilie, fără alte topping-uri.
Cuvinte cheie înghetață cremoasă, înghețată cu căpșuni, înghețată cu oreo, înghetață de casă, înghețată fără aparat, rețetă înghețată
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Sper să încercați această rețetă de înghețată de casă, fără aparat pentru că este perfectă pentru vară și se prepară foarte ușor.

Cu drag,

Estera Farcaș signature

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating
*