Prima pagină » Brigadeiro – Bomboane de Ciocolată cu 3 Ingrediente
Bomboane Brigadeiro cu ciocolată din 3 ingrediente

Brigadeiro – Bomboane de Ciocolată cu 3 Ingrediente

Bomboane Brigadeiro cu ciocolată din 3 ingrediente

Bomboanele Brigadeiro sunt niște delicii braziliene care au devenit populare peste tot în jurul lumii. Rețeta este una foarte simplă, necesită doar 3 ingrediente și câteva minute pentru niște bomboane delicioase și ciocolătoase. Procesul de formare al biluțelor este unul ușor mai migălos, dar vă promit că este terapeutic și nu trebuie să vă împiedice din a încerca această rețetă de bomboane. Mai ales dacă vă place ciocolata, neapărat trebuie să încercați rețeta aceasta! Merge de minune în special dacă doriți să pregătiți ceva dulce pentru o ocazie specială, precum Valentine’s Day. Sau, poate aveți poftă de niște trufe de ciocolată cu 2 ingrediente, sau de bomboane Raffaello, dacă nu sunteți fani ciocolată.

Ingredientele de Care Avem Nevoie:

 • lapte condensat: neapărat îndulcit. Se găsește în comerț, de obicei în conservă de metal și este mai gros decât laptele condensat pentru cafea. Laptele condensat pentru cafea nu va funcționa în această rețetă.
 • pudră de cacao: neîndulcită, din aceea pentru prăjituri. Cacaoa dulce, pentru băuturi, nu are suficientă aromă de ciocolată și bomboanel vor ieși prea dulci.
 • unt: dacă folosiți unt sărat, puteți omite sarea. Din păcate nu vă recomand să înlocuiți untul cu margarină sau ulei de cocos, pentru că textura și gustul vor avea de suferit.
 • sare: este opțională, dar vă recomand să o adăugați, pentru că potențează aroma ciocolatei și mai ia din dulceața desertului.
 • sprinkles: opționale și ele, însă sunt folosite în mod tradițional în Brazilia pentru a decora Brigadeiros. La noi în comerț se găsesc sub denumirea de ”ornamente de ciocolată”. Dacă nu doriți să le folosiți, puteți da bomboanele prin pudră de cacao.

Originea Bomboanelor Brigadeiro

Brigadeiro sunt niște bomboane moi, asemănătoare caramelelor, dar cu aromă intensă de ciocolată. Originea lor este în Brazilia, unde sunt foarte populare și se găsesc la toate magazinele sau restaurantele.

Numele ”Brigadeiro” înseamnă brigadier în limba portugheză, pentru că aceste bomboane se spune că au fost create în jurul anilor 1940 în cinstea brigadierului Eduardo Gomes, care era foarte apreciat la vremea respectivă, cu precădere de către femei.

De atunci încoace, bomboanele Brigadeiro au devenit foarte cunoscute, datorită gustului intens de ciocolată, dar și ușurinței cu care se prepară. În mod tradițional ele sunt acoperite cu sprinkles, sau ornamente de ciocolată, însă de-a lungul timpului au apărut nenumărate variații și arome. Astăzi eu însă vă prezint o rețetă cât mai apropiată de cea clasică, pe care voi puteți să o adaptați după bunul plac.

Cum Faci Bomboane Brigadeiros Perfecte?

Rețeta aceasta de Brigadeiros este una super simplă, așa că nu prea aveți cum să dați greș. Totuși, pentru a obține o compoziție perfectă, maleabilă, am câteva sfaturi pentru voi.

 • gătește compoziția la foc mediu: în caz contrar, stratul de la baza cratiței se va găti prea repede și se va lipi. Astfel, compoziția va avea cocoloașe, iar cratița va fi greu de curățat. Chiar dacă durează ceva mai mult, compoziția trebuie gătită la o temperatură mică și constantă.
 • amestecă continuu și gătește compoziția suficient: din nou, amestecăm continuu pentru a nu se lipi compoziția și a nu forma cocoloașe. Știm că am gătit amestecul suficient când, dacă tragem o linie cu spatula în mijlocul acesteia, marginile nu se unesc instant, ci abia după 3-4 secunde. În cazul în care nu gătiți compoziția suficient, aceasta nu se va întări și nu veți putea modela bomboanele. Totuși, nu trebuie să o gătiți nici prea mult, așa că e bine să testați din când în când cu spatula pentru a vedea stadiul în care ați ajuns.
 • lasă amestecul la răcit înainte de a modela bomboanele: la frigider e cel mai bine. Dacă compoziția a fost gătită corect, va fi foarte puțin lipicioasă după răcire. Dacă totuși e foarte cald și simțiți că vi se lipește prea tare de mâini, puteți unge mâinile cu puțin unt între fiecare bomboană.

Păstrare și Pregătire în Avans

Brigadeiros sunt bomboanele perfecte pentru a fi pregătite în avans. Rezistă foarte bine la frigider, pentru 2 săptămâni, dacă sunt păstrate într-un recipient închis. De asemenea, le puteți congela pentru maxim 3 luni, iar înainte de servire trebuie doar să le lăsați să ajungă la temperatura camerei. Astfel, puteți face o cantitate mai mare, ca să le aveți la îndemână când vă e poftă de ceva dulce.

Bomboane Brigadeiro cu ciocolată și Decorațiuni de Ciocolată
Invitatie Recenzie Pentru Reteta
Bomboane Brigadeiro cu ciocolată din 3 ingrediente

Brigadeiro – Bomboane de Ciocolată cu 3 Ingrediente

Estera Farcaș
Bomboanele Brigadeiro se prepară foarte ușor, din doar 3 ingrediente. Sunt delicioase, cu o aromă intensă de ciocolată și merită să le încerci. Află mai jos cât de ușor se prepară!
No ratings yet
Timp de preparare 15 minutes
Timp de așteptare 1 hour
Timp total necesar 1 hour 15 minutes
Fel Desert
Bucătărie Braziliană
Porții 20 bomboane
Calorii 60 kcal

Ingrediente
  

 • 1 conservă (397ml) lapte condensat
 • 40 g pudră de cacao
 • 30 g unt
 • 1 praf sare (opțional)
 • 70 g sprinkles de ciocolată (opțional)

Instrucțiuni
 

 • Într-o cratiță antiaderentă punem laptele condensat și pudra de cacao. Amestecăm bine cu un tel, pentru a nu avea cocoloașe.
 • Adăugăm sarea și untul și punem compoziția la foc mediu spre mic. Compoziția se va îngroșa și este important să o amestecăm des. Știm că e gata când trecem o spatulă prin mijlocul cratiței, o linie clară se formează și compoziția de pe margini nu se întoarce spre mijloc instant, ci abia după 3-4 secunde.
 • Transferăm compoziția într-un bol, o acoperim cu folie și o dăm la rece pentru o oră.
 • Când compoziția e rece, luăm câre o lingură din aceasta și formăm biluțe între palme, apoi trecem biluțele prin sprinkles sau pudră de cacao. Ca să nu se lipească compoțizia de mâini, vă recomand să le ungeți ușor cu unt înainte, dar și după fiecare bomboană.
 • Păstrăm bomboanele la frigider, pentru a nu deveni prea moi.

Informații Nutriționale

Serving: 1 BomboanăCalories: 60kcalCarbohydrates: 3gProtein: 1gFat: 3gSaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 0gMonounsaturated Fat: 0gTrans Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 19mgPotassium: 35mgFiber: 1gSugar: 2g

Video

Note

Din aceste cantități veți obține 18-20 bomboane. Informațiile nutriționale sunt calculate în acest caz pentru 20 bucăți.
Cuvinte cheie bomboane brigadeiro, bomboane cu 3 ingrediente, bomboane de ciocolată, brigadeiro, rețetă bomboane cu ciocolată, retete ciocolata
Ai încercat această rețetă?Menționează @esteraafarcas sau etichetează#esterafarcas

Dacă vă place ciocolata, neapărat să încercați aceste delicii! Mai ales că se prepară repede și nu necesită multe ingrediente

Cu drag,

Estera Farcaș signature

Un Comentariu

 1. Pingback: Pão de Queijo - Pâine fără Gluten, cu Brânză | estera farcaș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating
*