Prima pagină » 3 Moduri Prin Care Economisesc în Bucătărie
Borcan Gol de Unt de Arahide Pentru Dressing

3 Moduri Prin Care Economisesc în Bucătărie

Borcan Gol de Unt de Arahide Pentru Dressing

Această postare este sponsorizată de către Tipli.

Știți deja despre mine că îmi place să gătesc și să încerc preparate noi. Totuși, un subiect pe care nu l-am prea abordat aici până acum este economia în bucătărie. La fel ca orice altă pasiune, și gătitul necesită bani pentru ingrediente și echipamente specifice. Astfel, pentru a mă putea încadra în bugetul lunar am adoptat de-a lungul timpului diverse obiceiuri care mă ajută să economisesc. Mai jos veți regăsi câteva dintre trucurile pe care eu le folosesc ca să economisesc în bucătărie și care m-au ajutat până acum. Dacă aceste idei vă sunt utile, vă recomand și vouă să le încercați, sigur veți simți diferența.

1. Reciclez Alimentele Rămase Într-un Preparat Nou

Sigur vi s-a întâmplat măcar o dată să rămâneți cu prea puțin muștar sau unt de arahide într-un borcan. Prea puțin pentru o rețetă, dar prea mult pentru a-l arunca. Ce e de făcut în situația aceasta? Ei bine, eu mereu încerc să transform resturile într-un preparat nou.

Un bun exemplu este un dressing din resturile de unt de arahide de pe pereții borcanului. Tot ce trebuie să facem pentru un dressing delicios este să adăugăm în borcan 2lg sos de soia, o lg oțet de orez, puțin sos picant, 2-3 căței de usturoi mărunțiți și puțin ghimbir, o lg miere și 2-3 lg de apă. Agităm bine borcanul pentru câteva secunde și vom obține astfel un dressing delicios, perfect pentru o salată în stil asiatic.

Tot așa se poate recicla muștarul rămas sau maioneza într-un dressing. Dacă vă rămâne cremă tartinabilă de ciocolată, puteți să agitați borcanul cu lapte cald și veți obține o ciocolată caldă delicioasă. Opțiunile sunt numeroase și este nevoie doar de creativitate!

2. Folosesc Tipli Pentru Cumpărăturile Online

Vă veți întreba ce treabă au cumpărăturile online cu bucătăria? Ei bine, eu sunt o împătimită a cumpărăturilor online, în special când vine vorba de anumite ingrediente sau ustensile. Ingredientele specifice unor bucătării mai exotice nu se găsesc în supermarket, dar nici anumite ingrediente organice. În plus, mereu ador să caut veselă nouă sau decorațiuni pentru bucătărie, iar pe acestea le găsesc tot online. Și pentru că mi-am dorit să economisesc și la cumpărături, am descărcat aplicația Tipli imediat după ce am aflat de existența ei. Mai exact, folosesc Tipli din 2021 și sper să reușesc să vă conving și pe voi să îl folosiți de acum înainte.

Însă ce este Tipli mai exact? Tipli e un portal de cashback, sau mai simplu, un serviciu care vă oferă bani înapoi la cumpărăturile online. Mai exact, dacă aceesați un magazin din platforma Tipli și apoi vă faceți cumpărăturile în mod obișnuit, un procent din banii cheltuiți se întorc înapoi în contul vostru. Puteți astfel aduna banii în contul Tipli, iar ulterior să îi transferați pe propriul card.

Pe site-ul Tipli se regăsesc pentru 600 magazine online, unele foarte populare, precum Ali Express, Notino, About You, Factcool, Elefant sau Footshop. Dintre preferatele mele, cele din care achiziționez produse de bucătărie, menționez aici Vegis, Sinsay, Viata Verde Viu, My Protein și iHerb. Totuși, indiferent care sunt preferințele voastre în materie de cumpărături online, sigur veți regăsi magazinele favorite în lista Tipli. Platforma Tipli e disponibilă atât pe dispozitivele mobile, direct din App Store, cât și pe desktop, de pe website sau ca extensie de browser.

Acum probabil vă întrebați ce trebuie să faceți pentru a putea beneficia de Tipli. E foarte simplu! Trebuie doar să vă faceți un cont pe platformă, apoi să accesați magazinul dorit prin intermediul Tipli, după modelul din imaginea de mai jos. Am și o veste bună pentru voi! Dacă vă înregistrați în platformă dând click pe acest link veți primi o recompensă de până la 30 RON la prima voastră comandă. Sper așadar că v-am convins să încercați și voi Tipli, pentru că merită din plin!

Economisesc în bucătărie cu aplicația Tipli
Accesarea Unui Magazin din Aplicația Tipli

3. Congelez Tot Ceea ce Nu se Consumă la Timp

De multe ori se întâmplă să îmi rămână o porție de mâncare pe care nu mai am chef să o mănânc. Nu îmi place foarte mult să mănânc același preparat mai multe zile la rând, așadar apelez mereu la congelator.Am obiceiul de a congela supe, tocănițe, curry-uri sau chiar și deserturi. Veți observa că mereu în rețetele mele menționez dacă preparatul se poate congela și în ce mod. Asta pentru că marea majoritate a preparatelor pot fi congelate fără a-și schimba textura sau proprietățile.

Totuși, nu congelez doar mâncare gătită. Uneori se întâmplă să am banane sau alte fructe și legume care nu ar mai rezista încă o zi. Mereu le porționez și le pun la congelator, în pungi, pentru a le folosi la smoothie-uri sau la mâncare. La fel, dacă deshid o cutie de lapte, smântână, sos de roșii sau orice alt ingredient, dar nu îl folosesc pe tot, îl pun la congelator. Formele pentru gheață sunt prietenele mele de nădejde, pentru că îmi permit să porționez totul. Astfel, când am nevoie, scot un cubuleț de lapte de cocos sau unul de smântână și le adaug în mâncare. Chiar vă încurajez și pe voi să congelați tot ceea ce vă rămâne. Veți fi surprinși de câtă mâncare ați fi aruncat în caz contrar!

Sper din suflet că aceste idei despre cum economisesc eu în bucătărie v-au fost utile. Nu uitați și să accesați acest link pentru a beneficia de recompensa de până la 30 RON după prima comandă prin Tipli! De asemenea, aștept să îmi spuneți în comentarii ce trucuri folosiți voi pentru a economisi în bucătărie.

Cu drag,

Estera Farcaș signature

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*