Cred că toată lumea a auzit măcar o dată de faimoasele batoane americane Reese’s. Am avut ocazia chiar să le testez în trecut. Deși nu pot să zic că nu mi-au plăcut, mi s-au părut mult prea dulci. Așadar, am recreat acasă varianta mea de batoane proteice Reese’s, vegane și mult mai puțin dulci. Sunt o opțiune excelentă de gustare sau desert, cu un adaos binevenit de proteine și cu o aromă delicioasă. Merită din plin încercate, iar dacă doriți să încercați și alte rețete de snacks, vă recomand aceste batoane proteice cu ovăz și ciocolată.
Ingredientele de Care avem Nevoie
- ciocolată: vă recomand o ciocolată cu minim 50% cacao, de calitate.
- ulei de cocos: se poate înlocui cu ulei de floarea soarelui, însă în acest caz va trebui să păstrați acest desert doar la frigider, pentru a nu se topi prea repede.
- unt de arahide: eu am folosit un unt smooth, cremos, dar puteți folosi și unul crocant dacă vă plac bucățelele de arahide.
- pudră proteică: preferabil una cu o aromă neutră sau nu prea puternică. Eu am folosit o pudră din proteină de soia cu aromă de vanilie, așa că nu a fost nevoie să adaug un îndulcitor. Dacă voi doriți, puteți adăuga și puțin sirop de arțar, după gust.
Cum Păstrăm Aceste Batoane Proteice Reese’s?
Acest desert se păstrează cel mai bine la frigider, pentru că ciocolata, nefiind temperată, tinde să se topească destul de ușor. Totuși, rezistă și la temperatura camerei. Dacă doriți însă să le păstrați pentru mai mult timp, vă recomand să folosiți un recipient închis și să le depozitați la frigider unde rezistă pentru 2 săptămâni.
De asemenea, aceste batoane se pot congela pentru 4 luni. Le puteți servi ușor decongelate, în loc de înghețată, sau le puteți decongela complet, la frigider sau la temperatura camerei.
Batoane Proteice Reese’s cu Doar 4 Ingrediente
Echipament
- o tavă pentru brioșe
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- 1 lgț ulei de cocos
- 100 g unt de arahide smooth
- 2-3 lg pudră proteică (aromată sau nu)
Instrucțiuni
- Tăiem ciocolata în bucățele mici și o topim alături de ulei.
- Punem câte o lingură de ciocolată în fiecare gaură a tăvii pentru brioșe, tavă pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtiuțe pentru brioșe. Dăm tava la rece pentru 10 minute.
- Între timp, amestecăm untul de arahide cu pudra proteică. Adăugați suficientă pudră proteică până obțineți o compoziție maleabilă, care nu se lipește de degete, asemenea unui aluat. Dacă nu folosiți o pudră proteică îndulcită puteți adăuga și puțin sirop de arțar.
- Formăm biluțe din compoziția de unt de arahide și le aplatizăm, astfel încât să obținem niște cercuri care să încapă în forma de brioșe.
- Punem compoziția aceasta peste ciocolata deja întărită și apoi adăugăm deasupra încă o lingură de ciocolată, pentru a acoperi complet untul de arahide.
- Dăm din nou la rece pentru o oră, după care putem servi desertul.
Informații Nutriționale
Note
Vă urez poftă bună și sper să încercați acest snack delicios și ușor de preparat.
Cu drag,
Pingback: Batoane proteice cu ciocolată și goji | estera farcaș
Vad ca ai si website … faina reteta
Mulțumesc mult!