Prima pagină » Viena, destinația perfectă pentru un city break de iarnă
Giant Bow Vienna

Viena, destinația perfectă pentru un city break de iarnă

Viena Giant Bow

Viena este un oraș ușor accesibil cu mașina din România, dar mai ales cu avionul, pentru că zborurile sunt destul de ieftine. Un oraș foarte frumos, cu o arhitectură impresionantă, Viena merită vizitată indiferent de perioada anului. În luna decembrie însă, Viena este și mai spectaculoasă, pentru că se transformă într-un oraș cu o atmosferă magică. Veți întâlni târguri de Crăciun la tot pasul, veți putea încerca delicatese tradiționale, și veți putea să bifați obiective turistice renumite. În articolul de mai jos vă voi împărtăși câteva sfaturi în urma experienței noastre, pentru ca vizita voastă în Viena să fie una reușită.

Ce trebuie să știi înainte de a merge în Viena

 • Îmbracă-te gros. Pe timpul iernii, temperaturile sunt scăzute, la fel ca în România. Noi am avut haine de iarnă, însă totuși în zilele cu vânt puternic ne-a fost rece. Astfel, dacă plănuiți să vă plimbați mult, neapărat să vă luați haine groase și încălțăminte călduroasă.
 • Transportul în comun va fi prietenul tău cel mai bun. Deși noi am călătorit cu mașina până în Viena, am ales să circulăm în oraș cu transportul în comun. Mijloacele de transport sunt diverse, ușor accesibile și nu vei sta mai mult de 10 minute în nicio stație. Prețul unui bilet este 2 euro, însă există carduri de transport pentru 24, 48 sau 72 ore, care sunt mult mai avantajoase la preț. Noi am achiziționat carduri de 48 ore, am plătit 28 euro pentru două persoane și am călătorit cu toate mijloacele de transport. E nevoie să validezi cardul doar prima dată când îl folosești, însă e important să îl ai la tine mereu.
 • Nu trebuie să stai în centru. Pentru că Viena nu este un oraș extrem de mare, nu e nevoie să stai chiar în centru. Astfel, dacă găsești un apartament sau un hotel mai ieftin la periferie, nu ezita să faci economie, pentru că în maxim 30 minute vei putea ajunge în centru cu metroul. Noi am stat într-un apartament în Seestadt, un cartier rezidențial nou și am plătit 1000 lei pentru trei nopți. Am rezervat apartamentul pe platforma booking.com.

Locuri pe care nu trebuie să ratezi în Viena

Palatul Schonbrunn

Dacă ar fi să aleg un singur loc care merită vizitat în Viena, acesta ar fi cu siguranță Palatul Schonbrunn. Acesta este o fostă reședință imperială în care au locuit Maria Tereza, Franz Josef și alte nume importante. Palatul are o grădină impresionantă, peste 1000 camere și chiar o grădină zoologică.

Chiar dacă pe timpul iernii grădina palatului nu va fi la fel de spectaculoasă, nu merită să ratați vizita, pentru că interiorul este spectaculos, iar iarna este momentul cel mai bun pentru a-l vedea. Există două tipuri de bilete pe care le puteți achiziționa: Imperial Tour și Grand Tour. Primul vă permite să vedeți o parte a castelului, iar cel de-al doilea vă acordă accesul și în camerele amenajate de Maria Tereza.

Noi am plătit 52 euro pentru două bilete pentru Grand Tour, și pot spune că a meritat din plin. Am avut ghid audio inclus în preț. Ne-a ajutat să înțelegem mai bine istoria palatului, și am fost total impresionați de ceea ce am văzut. Vă avertizez însă, nu aveți voie să faceți fotografii în palat, oricât ați fi de tentați. Însă chiar dacă nu am poze cu interiorul, vă promit că merită experiența!

Vienna Schonbrunn Palace

Catedrala Sfântul Ștefan

Situată chiar în centrul orașului, această catedrală merită din plin văzută. Este una dintre cele mai populare zone din oraș, și pe bună dreptate.Catedrala arată spectaculos, cel puțin la exterior. Contracost, se poate intra în interior, însă noi am ales să nu facem acest lucru. De asemenea, se poate urca pe unul dintre turnurile catedralei, dar se poate și coborî în catacombe. Însă, cel mau frumos, pe timpul iernii, în fața catedralei se regăsește un târg de Crăciun. Astfel, veți putea să vă bucurați de priveliștea frumoasă în timp ce mâncați ceva bun sau savurați un vin fiert.

Hofburg

Locul din care a fost guvernat întregul Imperiu Habsburg în trecut, Hofburg este acum reședința prezindețială, dar și sediul Muzeului Sissi. Pentru pasionații de istorie, acest loc este perfect, pentru că se pot achiziționa diverse tururi care prezintă toate muzeele din acest centru. Iar dacă nu doriți să vizitați muzee sau timpul nu vă permite, puteți să vă plimbați în jurul palatului și să admirați arhitectura superbă. De asemenea, chiar lângă Hofburg se află Piața Eroilor, unde în perioada iernii se găsește un micuț târg de Crăciun.

Hofburg Palace in Vienna

Palatul Belvedere

Un alt palat superb, de data aceast unul în stil baroc. Acesta este constituit din două palate, unul superior, iar unul inferior, între ele afându-se o grădină superbă. Din păcate, nici aici grădina nu arată la fel de bine iarna, însă merită să vizitați măcar exteriorul palatului și să îi admirați arhitectura. Plus că veți găsi și aici un târg de Crăciun, ceva mai puțin aglomerat decât cel de la Schonbrunn. Contracost, puteți să vizitați ambele clădiri, dacă vă doriți să vedeți o expoziție de artă a unui renumit artist austriac, Gustav Klimt. Noi însă am ales să vedem doar exteriorul, din lipsă de timp.

Parcul de distracții din Viena, Prater

Un parc de distracții foarte renumit, Prater merită vizitat. Aici veți găsi numeroase atracții, printre care celebra roată uriașă, cât și muzeul Madame Tussauds. De asemenea, puteți aici să vă ridicați nivelul de adrenalină în diversele atracții, care mai de care mai interesante. Accesul în parcul Prater este gratuit, iar biletele se plătesc individual pentru fiecare atracție. Aveți însă grijă să verificați programul atracțiilor, deoarece noi am avut ghinionul ca multe dintre ele să fie închise.

Prater park in Vienna

Târgurile de Crăciun din Viena

Dacă vizitezi Viena în luna decembrie, nu trebuie să ratezi celebrele târguri de Crăciun vieneze. Orașul este împânzit de luminițe și mici târgușoare în această perioadă, așa că sigur vei găsi ceva pe placul tău. Cel mai popular târg este cel din fața primăriei, fiind și cel mai mare. Aici vei găsi o roată mare, dar și un carusel etajat foarte frumos. Pe lângă asta, vei putea alege dintre numeroase preparate tradiționale, castane coapte, vin fiert sau dulciuri delicioase. Alte târguri de Crăciun care mi-au mai plăcut sunt cele de la Schonbrunn, din Piața Maria Tereza, din Piața Eroilor și din Karlsplatz. Însă chiar dacă nu plănuiți să vizitați târgurile de Crăciun, sigur le veți descoperi peste tot prin oraș. Sunt imposibil de evitat. 🙂

Vienna Christmas Market

Alte locuri care merită vizitate

Acestea sunt locuri în care nu am apucat să pretrecem mult timp, însă merită vizitate măcar pentru câteva minute. Majoritatea pot fi văzute din exterior sau au intrare gratuită. Așadar, dacă nu aveți foarte mult timp la dispoziție, puteți bifa majoritatea acestor obiective într-o jumătate de zi. Ele se află în zona centrală și sigur veți trece pe lângă ele măcar accidental.

 • Piața Maria Tereza
 • Muzeul Albertina
 • Opera din Viena
 • Palmamentul Austriac
 • Biserica Sfântul Petru
 • Biserica Sfântul Carol
 • Strada Graben
 • Pasajul Ferstel
 • Palatul Kinsky

Unde mănânci bine și la preț bun?

Mai jos vei găsi câteva dintre locurile în care am mâncat noi. Am ales în principal localuri complet vegane, pentru că de multe ori acestea sunt mai micuțe, mai puțin vizitate, și merită promovate. Totuși, Viena este un oraș prietenos cu veganii și veți găsi numeroase opțiuni vegane și la restaurantele tipice. Totuși, nu o să găsiți preparatele tradiționale precum șnițelul sau tortul Sacher în variante vegane, decât la restaurantele cu specific vegan. Vă recomand astfel restaurantele pe care le-am testat noi și care ne-au plăcut în mod special.

Pizzis & Cream

Aici am mâncat cea mai bună pizza vegană, care a depășit-o și pe cea din Italia. Este un local micuț, într-o zonă relativ centrală, așa că este ușor accesibil. Localul este complet vegan, iar pizza este realizată din ingrediente ecologice, cu un blat dospit pentru 48 ore. Realizează chiar și propria lor mozzarella din caju, și crede-mă, e fenomenală. Prețul unei pizza pleacă de la 8-9 euro, și ajunge până pe la 14 euro. Recomand din suflet localul dacă aveți poftă de o pizza bună.

Best vegan pizza in Vienna

Swing Kitchen

Swing Kitchen este un fast food vegan cu mai multe locații în Viena. Localurile sunt foarte drăguțe, iar mâncarea este foarte bună. În meniu veți găsi burgeri, wraps, salate, dar și dulciuri. Și, au băuturi cu refill, pentru care o să primiți o cană de metal foarte drăguță. Noi am plătit aproximativ 14 euro pentru un meniu cu burger, cartofi, sos și suc. Ne-a plăcut atmosfera și mâncarea mult, așa că nu pot decât să recomand localul.

Veggiezz

Un alt lanț de localuri din Viena, Veggiezz are de asemenea în meniu burgeri, însă și diverse boluri sau wrapuri. Noi am ales aici boluri cu falafel și gyros, dar și un tort Sacher în varianta vegană. Prețurile sunt și aici la același nivel cu alte localuri vegane. Un bol cu quinoa, legume și gyros strips sau falafel este aproximativ 10-12 euro, iar tortul a fost 5,5 euro. Mâncarea este bună, iar vibe-ul localului este relaxat și foarte prietenos.

Vegan restaurant in Vienna

Eh Wurst

De data aceasta, un local cu prețuri mai mici, Eh Wurst se axează pe cârnații nemțești în varianta vegană. Aici am mâncat un curry wurst tradițional și un hot dog, ambele foarte bune. Prețurile sunt în jur de 5-6 euro, însă trebuie să țineți cont că acest local se pretează mai mult pentru o gustare, nu pentru o masă completă. Locația este micuță, însă merită vizitată pentru mâncarea bună și la preț foarte decent.

Cam astea sunt sfaturile mele pentru o vizită reușită în Viena. Sper să vă fie utile sau sper să vă fi convins să vizitați acest oraș superb. Iar dacă dorești inspirație pentru alte destinații de vacanță, în secținea Călătorii găsești articole cu locuri vizitate de mine care mi-au plăcut.

Cu drag,

signature

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*